Vi ste ovde: Početna Projekti Sajam turizma i gastro-kulture Bijeljinaturist

Sajam turizma i gastro-kulture Bijeljinaturist

Već tradicionalni Sajam turizma i gastro kulture održava se u drugoj polovini aprila u poslovno-tržnom centru "TOM" na oko 1500 m2 izložbenog prostora.

Sajam okuplja turističke agencije i turističke organizacije iz okruženja i inostranstva. Učesnici su hotelijeri i restorateri, privredni subjekti čija je djelatnost vezana za ugostiteljstvo, proizvođači zdrave hrane, vina, rakija, pčelari, kao i udruženja građana koji predstavljaju gastro ponudu svojih lokalnih zajednica ili promovišu svoje manifestacije. Prisutni su izlagači iz regiona, Bugarske, Rusije, Grčke, a sajam ima dalju tendenciju razvoja i podršku organizacija iz regiona i lokalne zajednice.

Prvi sajam je održan 2010. godine u hotelu Drina, učestvovalo je oko tridesetak izlagača. Drugi i treći sajam organizovan je u poslovno-tržnom centru Tom i brojao je 100 izlagača. Partner drugog sajma turizma i gastro kulture u Bijeljini bila je turistička agencija Kontiki travel iz Beograda.

Svim učesnicima omogućen je besplatan izložbeni prostor, a tokom svog boravka u Bijeljini hotelijeri su snizili cijene smještaja, tako da u većini hotela i motela izlagači ostvaruju sajamski popust.

Veliki broj medijskih kuća tokom dva dana održavanja prati i izvještava sva sajamska dešavanja,a zahvaljujući tome omogućena je veća promocija turističkih destinacija i regija širem auditorijumu.

Domaće turističke agencije posjetiocima sajma daju specijalan sajamski popust na sve turističke aranžmane, a sajam je ujedno i idealno mjesto za sklapanje povoljnih poslovnih ugovora između samih izlagača.

Vi ste ovde: Početna Projekti Sajam turizma i gastro-kulture Bijeljinaturist