image

02

March

Otvoren Info pult

Turističko informisanost prioritet

Otvoren Info pult Turističke organizacije

 

Približiti turističku ponudu gostima

 

     Osnovni cilj je da se turistima koji posjete Bijeljinu prikaže ono što grad može da im ponudi, njegove potencijel, kulturno-istorijske spomenike, mjesta za odmor, smješta i boravak.

    - U suvenirici su pretežno motivi grada Bijeljine, sa znamenitim ličnostima, zgradama i objektima i svim drugim turističkim potencijalima. Zaposleni radnici  će davati informacije o svim mogućim mjestima koji turista može da posjeti u našem gradu. ističe direktorica TO Bijeljina Jamsina Abdulahagić.

     Turistička organizacija je, pored pokretanja info-pulta, realizovala još tri važna projekta.

      - Izgrađena je pješačka staza u dužini od oko kilometar od manastira Tavna do vodopada Skakavac i to je mjesto za jednodnevni izlet gostiju koji dođu u Semberiju. Tu je i selfi-znak Bijeljine, putem kojeg slika grada ide u svijet. Četvrti projekat odnosi se na prvu fazu turističke signalizacije koja je obuhvatila smao jedan dio turističkih potencijela, istakla je Abdulahagić.

     U Bijeljini trenutno ne postoji licencirani turistički vodič, zbog čega će tokom ove godine TO organizovati obuku za sticanje ovog zvanja.

Svečanoj ceremnoniji otvaranja Info pulta prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je najavio je da će tokom ove godine biti raspisana dva javna poziva, za razglednicu grada Bijeljina i za izbor najboljih idejnih rješenja za izgled gradskog suvenira.

     - Naši sugrađani, profesionalni i fotografi amateri će imati priliku da svojim fotografijama učestvuju u pozivu za razglednicu. Biće odabrano 10 najljepših, dok će prva tri mjesta dobiti i novčanu nagradu. Кada je riječ o izboru najljepšim idejnim rješenjima za suvenire, prva tri mjesta dobiće novčanu nagradu. Pored novčanih nagrada cilj nam je da u razvoj turističkih potencijala uključimo sve naše građane, rekao je Petrović.

U 2021. godini prihodi od boravišne takse iznosili su preko 90.000 KM a ta sredstva se troše na realizaciju projekata koji bi pospješili turističku ponudu Semberije.

      - Interes lokalne samouprave je povećan prihod od boravišne takse koji će, kad se rasporedi domaćinski, doprinijeti da turistička ponuda grada bude bogatija nego što je bila do sada, naglasio je gradonačelnik Bijeljine. .

     I u ovoj godini zaposleni u TO Bijeljine radiće na organizaciji tradicionalnih manifestacija (Sajam turizma, Savska regata, Zlatni kotlić, Likovna kolonija) a u planu je i nastavak druge faze izgradnje Turističke signalizacije na području grada

  

Grad u srcu Semberije. Grad dobrih ljudi, dobrih domaćina!