image

13

November

Poljoprivreda - turistički potencijal Bijeljine

Otvoren „Semberski sajam mesa“

     Dvodnevna manifestacija „Semberski sajam mesa“ okupila je izlagače iz Republike Srpske i okruženja i pokazala da semberski prerađivači kvalitetom svojih proizvoda, mogu konkurisati najboljim evropskim mesnim industrijama. „Semberski sajam mesa“,  sajam dobrih i vrijednih domaćina koji na najbolji način promovišu poljoprivredne potencijale u Bijeljini, Semberiji i Srpskoj, a ova manifestacija, zahvaljujući firmi "Globus", postala i te kako prepoznatljiva na turističkoj mapi ovog dijela Republike Srpske.

     Prirodni potencijal, iskustvo i vrijedne ruke naših Semberaca velika su razvojna šansa Republike Srpske. Kvalitetna i zdrava hrana koju domaćini u Semberiji proizvode i prerade snažan je zamajac razvoju privrede, a naravno i agroturizma na ovim prostorima

    U Semberiji postoje odlični uslovi za proizvodnju zdrave hrane, budući da zahvaljujući plodnoj ravnici i zdravom zemljištu postoji takva vrsta potencijala.

    Naravno, kao i sve druge manifestacije, ovaj Sajam podržan je i od strane Turističke organizacije Bijeljina, koja je kroz svoje aktivnosti promovisala „Semberski sajam mesa“ pokazavši spregu između bijeljisnkih privrednika i Turističke organizacije i neraskidivu vezu za razvoj turizma na ovom području.

Grad u srcu Semberije. Grad dobrih ljudi, dobrih domaćina!