image

09

February

Saradnja TO Bijeljina i katoličke crkve

Uskoro obilježja i za crkvu Prečistog srca marijina

Turistička organizacija u posjeti katoličkoj crkvi u Bijeljini

 Crkva Prečistog srca Marijina spomenik kulture

     Predstavnici Turističke organizacije Bijeljine razgovarali su sa velečasnim Andrejom Lukanovićem, župnikom crkve  Prečistog srca Marijinog u Bijeljini gdje je dogovorena saradnja ove dvije institucije a sve u cilju promocije vjerskih turističkih potencijala našeg grada.

     Katolička crkva u Bijeljini izgrađena je 1886. godine a 2015. proglašena je spomenikom kulture u BiH zbog svoje istorijske i arhitetonske vrijednosti.

-         Prije dvije godine smo uspjeli renovirati crkvu uz pomoć Vlada Hrvatske i Bosne i Hercegovine a iz budžeta Bijeljine dobili smo donaciju od 30.000 KM, što je sa donacijom vjernika iz cijele Evrope bilo dovoljno da zaustavimo dalje ruiniranje objekta. Nadamo se da će se ova saradnja između naše institucije i grada Bijeljina nastaviti i u narednom periodu. Nedavnom objavom o tome da bi bilo dobro da se i ova ustanova uvrsti u turističku ponudu našeg grada samo smo željeli da se crkvu Prečistog srca Marijinog doda u turističku atrakciju Bijeljine, rekao je velečasni Andrej Lukanović.

     Dolaskom velečasnog Lukanovića u Bijeljinu počela je i rekonstrukcija ovog objekta a Turistička organizacija Bijeljine preuzela je na sebe obavezu da u narednom projektu postavi turističku signalizaciju i za ovu crkvu.

-         Nama je najbitnije da sve ono što može biti predmet turističke ponude prezentujemo turistima koji posjećuju naš grad. Naravno da je katolička crkva jedna od onih koji će naći svoje mjesto na turistićkoj mapi Semberije i veoma brzo ćemo postaviti signalizaciju i za crkvu Prečistog srca Marijinog, istakla je direktorica TO Bijeljina Jasmina Abdulahagić.

     U Bijeljini je malo katolika, negdje oko 600, međutim samo stotinjak njih redovno dolazi u crkvu.

Grad u srcu Semberije. Grad dobrih ljudi, dobrih domaćina!