image

07

February

Turistička signalizacija

Sedam novih znakova

 Završen projekat „Turistička signalizacija“

 Postavljeno sedam turističkih znakova

     Turistička signalizacija ima za cilj da obavijesti učesnika u saobraćaju o kulturnim, istorijskim, prirodnim i turističkim potencijalima jednog mjesta. Vođeni tim motivom, Turistička organizacija Bijeljine završila je postavljanje turističke signalizacije koja će pomoći svima onima koji dođu u naš grad.

-         Prošle godine smo uradili glavni projekat, idejno rješenje za postavljanje turističke signalizacije a početkom ove godine i postavili znakove. Najveći dio znakova su jedna vrsta potokaza na kojima se daju  informacije o određenim turističkim kapacitetima i lokacijama na području našeg grada. Cio projekat je finansiran iz sredstava TO Bijeljina a u narednom periodu pokušaćemo proširiti ovaj projekat i na ostale destinacije našeg grada, - istakla je Jasmina Abdulahagić, direktorica Turističke organizacije Bijeljina.

     Ovim projektom postavljeno je sedam znakova na različitim lokacijama a njima su istaknuti i oživljenji potencijali Banje Dvorovi, Etno sela Stanišići, hrama Vaznesenja Gospdonjeg u Crnjelovu,  hram Svetog mučenika kneza Lazara i Manastira Tavna.

    Znakovi su izrađeni po važećim zakonskim propisima i tehnološkim normama i prema pravilniku o turističkoj i ostaloj signalizaciji na putevima  Republike Srpske. 

Grad u srcu Semberije. Grad dobrih ljudi, dobrih domaćina!