image

24

February

Usvojen izvještaj Turističke organizacije Bijeljine

Odbornici jednoglasno

Usvojen izvještaj TO Bijeljina

Odbornici jednoglasno "ZA"

      Na poslednjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina usvojen je izvješataj o radu  Turističke organizacije Bijeljina za 2021. godinu sa programom rada i finansijskim planom TO Bijeljina za 2022. godinu.

    U protekloj godini urađena su četiri projekta, rekonstrukcija pješačke staze od manastira Tavna do vodopada Skakavac, izgradnja Selfi znaka, otvaranje Info pulta - Suvenirnice te prva faza projekta Turističke signalizacije. TO Bijeljina dala je svoj značajan doprinos organizaciji manifestacije Zimski korzo, koja je obuhvatila značajan broj događaja u povodu novogodišnjih i božićnih praznika.

    U izvještaju koji se našao pred  odbornicima prezentovane su i tradicionalne manifestacije koje su u redovnom godišnjem planu rada TO Bijeljina (Savska regata, Zlatni kotlić, Likovna kolonija) a ove godine nije održan Sajam turizma zbog epidemiološke situacije.

     Tokom 2021. godine Semberiju je posjetilo ukupno 33 087 turista koji su ostvarili 55 575 noćenja što je za oko 30 posto više u odnosz na 2020. godinu.

    Plan utroška sredstava od boravišne takse za 2021. godinu  je 114.000 KM. Od tih sredstava za programske aktivnosti utrošeno je 87.414 KM a iznos od 26.585 KM vraćen je na račun javnih prihoda kao neutrošena sredstva.

    Ove godine TO Bijeljina planirala je povećanje prihoda od boravišne takse na 100.000 KM a taj iznos biće utrošen na organizaciju manifestacija, izradu propagandnog materijala, posjete sajmovima i manifestacijama u zemlji i regionu kao i stručno usavršavanje i osposobljavanje iz oblasti turizma.

    Izvještaj Turističke organizacije Bijeljine na 11. sjednici Skupštine Bijeljine jedan je od rijetkih koji je usvojen jednoglasno na ovom zasijedanju.

Grad u srcu Semberije. Grad dobrih ljudi, dobrih domaćina!